• facebook
 • flickr
 • google
 • instagram
 • linkedin
 • mail
Dit is hem

Dit is hem

De man die de Nederlandse zorgstaat ten grave heeft gedragen.

Die er voor gezorgd heeft dat er goede gezondheidszorg voor de rijken is en voor de mensen die het minder getroffen hebben een uitgeklede versie van zorg overblijft.

De man die altijd maar lachend onze samenleving heeft veramerikaniseerd.

Waar was de oppositie? En waar waren wij?

1 reaksje

 1. Six · 20 December 2014

  Jongens en meisjes, wat zijn WE (dus ook ik) een mietjes geworden dat we dit allemaal heel boos op internet becommentariëren en veroordelen, maar waarbij we ondertussen verder helemaal niets ondernemen en lekker achter de koffie blijven zitten..
  Dat internet hè, dat heeft ons teveel aan uitlaatklep gegeven! In het pre-www tijdperk werd je net zo boos, maar kon je die boosheid niet streamen en onbedoeld voor jezelf downplayen via wat laagdrempelige likes en comments, maar móest je gewoon de straat op met je woede -als je die al voelde. Maar wàs je van de principiëlen, dan ging je je mening kenbaar maken! Hard en guur, want die Colcate-shiners aan de politieke top blijven shinen totdat je het glazuur er met een vijl gemaakt van een legering van Feiten en Gewone-Mensen-Realiteit af slijpt, en glazuur is hard! Toen gooide men de maatschappij plat, eieren op de coalitie, tomaten op de ‘gedoogoppositie’ als dat weekdier toen al ontdekt was, en de MinPres en zijn trouwste directe gezallen werden overgoten met lauwwarme pek en veren van de Godhoekomikvandiehardcorevlooienaf-vogel!
  Maar ondertussen profiteren die hedendaagse politiekmanagers, tegenwoordig schaamteloos in de openbaarheid tredend met hun volstrekte minachting ten opzichte van alles wat het ambt ooit nobel, en de invullende mens qua principes in theorie goed maakte, voluit van diezelfde nieuwe communicatievormen. Alleen gebruiken zij ze wat slimmer, en maken ze handig gebruik van de illusie dat we door de nieuwe communicatiemogelijkheden veel mondiger en sterker zijn geworden als individu. Een illusie inderdaad, want zolang we niet gezamenlijk de straat op gaan, en een real-life machtsblok kunnen laten zien, zijn al die individuele speldenprikken hartstikke lekker om alle individuele frustraties te uiten, en daarmee voor iedereen z’n issues weg te drainen, maar de kracht van de gebundelde frustraties, krachten en visies is daarmee volledig “lost in translation” weggeëbt. We moeten een nieuwe vorm van bundelen vinden, en dan veel sterker dan het op je rug in de stoel liggend gedachteloos aanklikken van een ‘like’. Het uiten via internet kunnen we niet meer terugdraaien, is ook niets mis mee. Maar dat terugdraaien gaat gewoon niet meer. We moeten juist daarom op zoek naar nieuwe stormrammen, die we kunnen smeden uit wat we nu hebben.
  Een strootje dat op je kop valt doet geen pijn. Een baal van diezelfde strootjes, samengeperst voor maximaal efficiënt vervoer van een kwart kuub van dat spul, krijgt wel degelijk de aandacht. En er zijn al een aantal bewegingen daar mee bezig, maar puur op Nederland gericht, zie ik het nog niet..
  Mijn droom: dóór www in al haar breedheid een daadwerkelijke fysieke, massale manifestatie vormen om die machtsmisbruikers in Den Haag ter plekke -desnoods letterlijk- op de knieën te dwingen en weer in het belang van ‘het volk’ en het prachtige en tolerante Nederland beslissingen te laten nemen. Namens ONS. Wij betalen die fuckers, en wat over is van die pot verdelen ZIJ.. Naar eigen -èrgens zit er dus een losse verbinding in het systeem- PERSOONLIJKE / PARTIJIDEOLOGISCHE goeddunken!

  m(_ _)m Wat een lousy commentaar op een oudere post. Sorry vriend, ik las het te laat, begon met reageren, en eindigde in steeds verder oplopende frustratie, hahaha! Gelukkig *plop* ik daar dan op een gegeven moment richting punt ook wel weer uit. Maar manmanman, wat worden wij geminacht & genaaid hè… Hoe is het ons overkomen……………… Oh ja, democratie! Maar de players aan de te verkiezen kant hebben gewoon gewonnen, helaas maar waar. They rule! 🙁 (Zouden wij een beweging kunnen activeren?)

jo reaksje